Formulario web Formulario web
Enquesta sobre mètodes emprats per assignar vida útil d'embotits cuits tradicionals

A l'actualitat existeix preocupació pel perill de creixement de Listeria monocytoegens als aliments llests pel consum. Aquest bacteri és capaç de créixer en refrigeració i pot produir una malaltia greu. Existeixen diverses guies per fixar la vida útil segura envers Listeria monocyotgenes dels aliments llests pel consum. En concret, a nivell nacional el Comitè Científic de l'AESAN va publicar un informe en relació als estudis de vida útil per Listeria monocytogenes en determinats productes alimentaris i a nivell de la UE s'ha publicat una guia (SANCO/1628/2008) per establir la vida útil segura en relació Listeria monocytogenes. Per una altra banda, el Reglament (CE) núm. 2073/2005 de la Comissió, de 15 de novembre de 2005, relatiu als criteris microbiològics aplicables als productes alimentaris estableix criteris de seguretat alimentària envers a Listeria monocytogenes als aliments llests pel consum. Entre les funcions del Servei de Seguretat Alimentària de les Illes Balears es troba el control de la vida útil assignada pels industrials als seus productes. Dins la continua reavaluació de les seves activitats de control, s'ha considerat necessari recollir informació de la situació actual del sector per valorar el possible impacte de noves mesures de control. Per això i per l'exposat anteriorment, els agrairíem la seva col•laboració i que emplenassin la següent enquesta per ajudar-nos a dur a terme la nostra tasca d'una manera més efectiva. Les dades recollides a aquesta enquesta tenen caràcter anònim i es podran emprar en tasques relacionades amb el control oficial o d'investigació de la situació de control del perill produït per Listeria monocytogenes.

Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.
Este campo es obligatorio.