Idioma
No hi ha alumne identificat Contacte
Informació de contacte

E-Mail: e-alvac@dgsanita.caib.es
Telèfon: 971 177 383
Extensió: 67467

x
Seguir una alimentació saludable i un estil de vida actiu són fets beneficiosos per al nostre organisme i per gaudir d’un bon estat de salut.
Per això, i emmarcat dins l’Estratègia de l’Alimentació Saludable i Vida Activa, la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social ofereix, a través del portal web els programes "El berenar saludable a casa i a l’escola", "La vida activa a casa i a l’escola", "Menges mediterrani?" i "Condició física", un grapat d’eines informàtiques per ajudar els infants, els joves, la família i el professorat a conèixer, fomentar i avaluar la importància dels estils de vida saludable a casa i a l’escola.
Agraïm el vostre interès i esperam que us sigui d’utilitat.

Exemple PrimàriaExemple ESOExemple Batxillerat


Una alimentació saludable és fonamental per gaudir d’un bon estat de salut. Així, és necessari dur una alimentació variada i repartir la ingesta dels aliments en 5 menjades al llarg del dia, amb una quantitat ajustada a les nostres necessitats energètiques.
Un bon hàbit en el primer berenar del matí està relacionat amb la disminució del sobrepès i l’obesitat i, a més, millora el rendiment físic i les capacitats intel·lectuals d’aprenentatge.
"El berenar saludable a casa i a l’escola" és un programa que ajuda els infants, joves, família i professorat a valorar el seu hàbit alimentari i a fomentar la importància del berenar saludable a casa i a l’escola.
Mantenir una vida activa és clau per obtenir beneficis per a la salut del nostre cos. Es recomana que, en el dia a dia, s’integri l’activitat física en les rutines diàries, com ara anar a l'escola caminant o en bici, passejar el ca, jugar al pati, pujar les escales... A més, també és important realitzar activitats físiques i esportives com córrer, ballar, anar en bici, nedar, jugar i fer jocs d’equip..., per prevenir diverses malalties com l’obesitat, millorar la condició física i millorar el benestar psicològic i social.
"La vida activa" és un programa informàtic que pretén ser una eina de valoració i foment de la vida activa entre infants i joves per tal de millorar-ne la salut.
Durant els darrers anys, els nostres costums alimentaris han sofert un canvi, i hem passat d’una alimentació tradicional i pròpia de la terra a consumir plats importats i elaborats de diferent forma a la qual acostumaven els nostres padrins. Actualment, les noves generacions consumeixen menys fruita, verdura, llegums i peix en detriment d’aliments altament processats que, en molts casos, aporten un excés d’energia que es tradueix en un increment del pes.
"Menges mediterrani?" és una aplicació informàtica creada amb l’objectiu de valorar l’adhesió de les famílies a la dieta mediterrània i, en qualsevol dels casos, promoure els hàbits saludables i el consum d’aliments en les freqüències i les varietats justes de la nostra terra.
La reducció de la pràctica d’activitat física entre els infants i joves provoca un augment progressiu del percentatge de persones sedentàries, cosa que es tradueix en un major índex de sobrepès. Paral·lelament, s’ha demostrat que aquelles persones que són actives en el dia a dia i que practiquen exercici físic regularment obtenen uns beneficis a nivell físic, psíquic i social que provoquen una millora de la salut i, per tant, de la qualitat de vida. L’objectiu de Condició física (Ludos), projecte que s’emmarca en el Programa Internet a l’Escola, dins el Conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Educació i les comunitats autònomes, és oferir un recurs informàtic dins l’àrea de l’educació física per valorar i avaluar a través d’unes proves pràctiques la condició física de l’alumne. L’estudi dels resultats obtinguts serà, sens dubte, un bon indicador del nivell de condició física i permetrà elaborar actuacions dirigides al foment de l’activitat física per millorar l’estat de salut de la població infantil i juvenil.
Alumne existent
Ja s'ha creat un alumne anteriorment. Comprova el teu número de llista a la barra grisa superior:
- Si el teu número de llista no coincideix amb el que hi ha a la barra, fes un clic a NO en aquest missatge i després a la creu vermella on podràs començar de nou ben identificat.
- Si el teu número de llista coincideix amb el que hi ha a la barra superior, fes clic a SI i podràs continuar amb l'aplicació.
Fent feina...