Filòsof, traductor, crític literari, narrador, Walter Benjamin (Berlin, 1892-Portbou, 1940) continua essent avui, al segle XXI, un intel·lectual de referència per a la cultura contemporània. Moltes de les seves idees i reflexions de la modernitat, la història o l'art continuen vigents i, sobretot, provoquen encara amplis i fèrtils debats arreu del món.
La seva vida, com la de molts altres alemanys del seu temps, va estar marcada per la crisi econòmica dels anys vint. Després, com la de molts altres jueus, per l'horror nazi. La pobresa i l'exili en van determinar les passes durant els darrers anys d'existència, a la qual va decidir posar fi el setembre del 1940, després d'un intent frustrat d'abandonar França, ocupada per Hitler.
Les seves dues estades a Eivissa ocupen una pàgina breu però important en la vida de Walter Benjamin. El seu inesperat contacte amb una societat tradicional, que semblava mantenir-se tal com havia estat sempre, aliena al món modern, amb la seva arquitectura de formes arcaiques, va significar per al filòsof un motiu de reflexió constant.
A Eivissa va escriure alguns dels seus assaigs més destacats, com també diverses narracions i cròniques de caràcter autobiogràfic. Va fer amistat amb individus també de pas, artistes i rodamons que, com ell, havien trobat a l'illa un refugi provisional, bonic i barat, un lloc on celebrar la vida abans dels esdeveniments tràgics que estaven a punt d'assolar Europa.
Filósofo, traductor, crítico literario y narrador, Walter Benjamin (Berlín, 1892-Portbou, 1940) continúa siendo hoy, en el siglo XXI, un intelectual de referencia para la cultura contemporánea. Muchas de sus ideas y reflexiones de la modernidad, la historia o el arte continúan vigentes y, sobre todo, provocan aún amplios y fértiles debates por todo el mundo.
Su vida, como la de muchos otros alemanes de su tiempo, estuvo marcada por la crisis económica de los años veinte. Después, como la de muchos otros judíos, por el horror nazi. La pobreza y el exilio determinaron sus pasos durante sus últimos años de existencia, a la que decidió poner fin en septiembre de 1940, después de un intento frustrado de abandonar Francia, ocupada por Hitler.
Sus dos estancias en Ibiza ocupan una página breve pero importante en la vida de Walter Benjamin. Su inesperado contacto con una sociedad tradicional, que parecía mantenerse tal como había estado siempre, ajena al mundo moderno, con su arquitectura de formas arcaicas, significó para el filósofo un motivo de reflexión constante.
En Ibiza escribió algunos de sus ensayos más destacados, así como también varias narraciones y crónicas de carácter autobiográfico. Hizo amistad con individuos también de paso, artistas y trotamundos que, como él, habían encontrado en la isla un refugio provisional, bonito y barato, un lugar donde celebrar la vida antes de los trágicos acontecimientos que estaban a punto de asolar Europa.
Preu (IVA inclòs): 23,00 €
Comanda telefònica (dies laborables 9:00 - 18:30): +34 971178996
Comanda per correu electrònic: publicacions@ieb.caib.es
Compra en línia: afegeix al carro