Torna

Fons Europeus

El Conveni de Transició d'Alcúdia es concep per donar resposta als impactes derivats del futur tancament de la Central Tèrmica d'Alcúdia, propietat d'Endesa, ubicada al municipi del mateix nom.

La delimitació de l'àmbit territorial del Conveni de Transició Justa d'Alcúdia engloba 13 municipis: Alaró, Alcúdia, Ariany, Búger, Campanet, Consell, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Muro, Pollença i Selva.

Al març de 2022 es va signar el Protocol General d'Actuació entre el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de les Illes Balears i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, per al desenvolupament del procés participatiu de disseny d'un Conveni de Transició Justa d'Alcúdia. L'objectiu d'aquest document és recollir el compromís exprés de les tres administracions per treballar conjuntament a vertebrar un pla de futur per dinamitzar l'activitat econòmica i la feina a la zona afectada pels tancaments de mines de carbó i de la central tèrmica.

Conveni de Transició Justa d'Alcúdia

Protocol General d'actuació