SITIBSA

 

Com es poden comprar articles d'informació geogràfica?

SITIBSA disposa d’un punt d’atenció al públic a les mateixes oficines. Els ciutadans que desitgin adquirir productes o encomanar projectes o serveis seran atesos de dilluns a divendres de 10,30 a 13h.

Per a què serveix la cartografia o fotografia aèria certificada?

Actualment, la cartografia i les fotografies àries estan a l’abast de tothom, són accessibles i és fàcil disposar dels medis tecnològics per modificar-ne el contingut. Les certificacions dels productes de SITIBSA asseguren que la realitat del territori es exactament com es va capturar en el seu moment.
Per tant, la cartografia o fotografia aèria certificada està avalada per SITIBSA, que és responsable de la veracitat i qualitat de les dades. Es pot utilitzar amb diferents finalitats com el control i legalització d’obres antigues, solució de problemes de disciplina urbanística,  elaboració estudis ambientals o de territori, construcció d’obres públiques, etc.

 

Es poden consultar les tarifes a la secció de TARIFES DE PRODUCTES I SERVEIS.

Com puc transformar un  "shapefile" en DXF?

Per transformar un shapefile a DXF podeu emprar diversos programes de transformació.

Per exemple, ho podeu fer amb QGIS, un Sistema d'Informació Geogràfic Gratuit i de Codi Obert. El procediment seria:

Si no el teniu instal·lau el QGIS. Podeu descarregar el programa des de: https://qgis.org/ca/site/

1.- Executau el QGIS i obriu o creau un projecte nou:

1.png

2.- Pitjau el botó "Afegeix una capa vectorial":

2.png

3.- Pitjau el botó per anar a carregar un arxiu:

3.png

4.- Triau del desplegable (abaix a l'esquerra) el tipus de format "Esri shapefile", després cercau l'arxiu "shapefile" que voleu transformar i pitja "Acceptar":

4.png

5.- Un cop carregat l'arxiu al QGIS, pitjau amb el botó dret sobre el nom de la capa (a panell de l'esquerra) i triau l'opció "Exporta":

5.png

6.- A "Format" escolliu "DXF AutoCAD":

6.png

7.- Posau el "nom del fitxer" del DXF que voleu crear. IMPORTANT: TRIAU PRIMER LA CARPETA ON VOLEU GUARDAR EL DXF (BOTÓ "..." ).

7.png

8.- Finalment pitjau "Acceptar".