Des de SITIBSA oferim tota classe de productes i serveis SIG dirigits a camps tant diversos com la gestió ambiental, el turisme, la sanitat, xarxes de transport, riscos geogràfics, control dels recursos hídrics, etc
Visita l'espai dels Serveis SIG que oferim.
SITIBSA s’encarrega de desenvolupar la Infraestructura de Dades Espacials a les Illes Balears (IDEIB).
Concretament, té la missió de dissenyar i muntar el Node del Govern de les Illes Balears. A més, té com a objectiu difondre i realitzar tasques de suport perquè els organismes productors d’informació geogràfica de les Illes Balears desenvolupin nous nodes de la IDEIB.
Qualsevol persona que hagi de realitzar algun tipus de tasca relacionada amb el territori per a la que no li són suficients les eines existents actualment a la xarxa.
Concretament, dins el Govern de les Illes Balears, són molts els usuaris que empren un SIG per dur a terme les seves tasques relatives a la gestió i/o anàlisi del territori.
Habitualment són usuari que tenen unes necessitats d'informació geogràfica molt específiques que només poden ser gestionades i explotades amb un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG).
Especialment a l'hora de fer anàlisi i en el processos de presa de decisions sobre el territori és bàsic disposar d'una informació geogràfica dins un SIG.
Molt habitualment tenim a la nostra disposició una grandíssima quantitat dades, i per això són imprescindibles sistemes que ens ajudin a extreure allò que és realment significatiu.
Els mapes són una de les millors maneres de facilitar aquesta tasca d'extracció d'informació.
Ho podràs trobar tot a la web del MUIB, el Mapa Urbanístic de les Illes Balears http://muib.caib.es .
El MUIB consisteix en la recopilació, harmonització, digitalització i difusió telemàtica del planejament urbanístic de tots els municipis de les Illes Balears.
És un format de dades que representa el territori fent-ne una divisió en unitats poligonals regulars (cèl·lules, píxels, caselles ...).
El territori es representa de forma contínua, omplint tot l'espai.
Cada cèl·lula conté un únic valor, que pot ser un identificador o el valor d'un variable.
En aquest tipus de format de dades, el territori es modelitza en base a objectes geogràfics de tres tipus: punts, línees i polígons.
Els objectes vectorials no omplen tot l'espai.
Cada objecte geogràfic es troba relacionat amb un registre d'una taula de dades amb informació alfanumèrica relativa a aquest element (aquesta és una de les principals diferències entre l'estructura d'un SIG i la d'un CAD).