Comunicació d’incidents en matèria de Seguretat Alimentària per part dels operadors de l'empresa alimentària
La industria alimentària té una importància clau per a la salut i el benestar de les persones. La presència a la vida quotidiana dels seus productes fa que els operadors tinguin una especial responsabilitat dels aliments que posen al mercat.
A l’article 19 del Reglament (CE) 178/2002, estan expressades les responsabilitats dels operadors d’empreses alimentàries. Entre elles hi ha la d’informar immediatament a les autoritats competents si considera o te motius per pensar que un dels aliments que ha importat, envasat, transportat, distribuït o produït, no compleix els requisits de seguretat alimentària.
Actuacions
Per mantenir un elevat nivell de protecció dels consumidors, es posa a l’abast dels operadors d’empreses alimentàries de Balears un sistema de comunicació amb l’administració per a la comunicació de l’aparició de qualsevol risc a un aliment i de les mesures que han adoptat.
Així, hauran d’emplenar el model de comunicació en cas que un operador, en el desenvolupament del procés d’autocontrol del seu establiment, detecti que existeix un risc per al consumidor que afecti el seu producte. L’operador haurà d’informar també en aquesta comunicació sobre les mesures adoptades final del producte a l’autoritat competent.
El model de comunicació d’alertes s’haurà d’enviar a per correu electrònic a la direcció seguretatalimentaria@dgsanita.caib.es o per fax al número: 971 176 386
Model de comunicació (Format DOC)
Model de comunicació (Format PDF)
Model nota de recuperació de consumidors (1)
Model nota de recuperació de consumidors (1) (Format PDF)
Model nota de recuperació de consumidors (2)
Model nota de recuperació de consumidors (2) (Format PDF)
Retirada del mercado, recuperación de los consumidores y notificación a las autoridades competentes