Normativa

Article 18. Consum domèstic privat d’ungulats domèstics i carn de caça
1. El sacrifici per a consum domèstic privat d’ungulats domèstics s’ha d’efectuar en els termes que determini l’autoritat competent de la comunitat autònoma, tenint en compte, en particular, les disposicions sobre materials especificats de risc i els subproductes d’origen animal no destinats al consum humà i amb l’observança necessària de les disposicions específiques sobre benestar animal al compliment de les quals obliga, en els casos de consum domèstic privat, l’article 10 del Reglament (CE) núm. 1099/2009 del Consell, de 24 de setembre de 2009, relatiu a la protecció dels animals en el moment de la matança.

2. En el cas de les espècies porcina i equina i de la carn de caça d’espècies sensibles a la triquina, l’autoritat competent de la comunitat autònoma ha d’establir un sistema que permeti que tots els animals se sotmetin a una anàlisi de detecció de triquina abans del seu consum, amb la utilització d’un dels mètodes que estableixen els capítols I i II de l’annex I i, si s’escau, l’annex III del Reglament d’execució (UE) 2015/1375 de la Comissió, de 10 d’agost de 2015.