Recomanacions generals per al consumidor
 

Cóm desinfectar fruites i verdures correctament

7 de juny: Dia Mundial de la Seguretat Alimentària

Recomanacions per a menjar a l'aire lliure

  Caragols per Sant Marc: Evita les intoxicacions per consum de caragols

  Pez mantequilla. Recomanacions de consum

  Recomanacions en moments de calor

  Puc dur els meus propis envasos a la compra?

  Segur que saps torrar? Claus per a una torrada segura

  Menjar peix és segur i saludable. L'anisakiosi és fàcil d'evitar

  ¿Qué necesito saber sobre los complementos alimenticios?

  Carmanyoles a l'escola

  Lliurament de menjar a domicili i recollida en local

  Com organitzar la gelera

  Complements alimentaris

  Manipules aliments; sigues conscient. Renta't les mans

  Què feim amb les sobres perquè siguin segures?

  Després de festes, Què feim amb les sobres perquè siguin segures?

  Nadal segur a ca nostra. Claus per a la innocuïtat dels aliments

  Recomanacions de consum de peix per presència de mercuri

  Residus de plaguicides en els aliments

  ¿QUIERES VENDER ALIMENTOS POR INTERNET?
En ese caso deberías conocer esto...

  ¿COMPRAS ALIMENTOS POR INTERNET?
En ese caso deberías conocer esto...

Les matances i la triquinosi. Responsabilitats i perills sanitaris

Informació sobre la Listeria monocytogenes: causes, principals símptomes, via de transmissió, aliments susceptibles de transmetre-la, població més vulnerable i pautes per a evitar-la

Consells de seguretat alimentària sobre el maneig correcte d'ous i el seu etiquetatge

link3.gifConsells per a evitar la salmonel·losi
link3.gifEtiquetatge d'ous


El Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició us recorda la gran importància que té la formació en seguretat alimentària dels manipuladors d'aliments

link3.gifObrir document

Consells per prevenir la formació d'histamina al peix

link3.gifObrir document

Què és l'acrilamida? Recomanacions per a limitar els nivells d'acrilamida a l'hora de cuinar els aliments

lazo_pdf.gif Obrir document

Mesures de mitigació per reduir els nivells d'acrilamida en establiments minoristes

lazo_pdf.gif Obrir document

Informació sobre les dates de caducitat i de consum preferent

lazo_pdf.gif Obrir document

Micotoxines als aliments

lazo_pdf.gif Obrir document

Consells per a preparar aliments segurs

lazo_pdf.gif Obrir document

Consells per a congelar aliments

lazo_pdf.gif Obrir document

Consells per a descongelar aliments

lazo_pdf.gif Obrir document


Consells i recomanacions per prevenir intoxicacions causades pel consum de bolets

lazo_pdf.gif Obrir document

Reducció de l’exposició a l’acrilamida
¿Cóm reduir l’exposició a l’acrilamida?
L’acrilamida és un compost que es forma en el cuinat de certs aliments sotmesos a elevades temperatures (més de 120ºC). Aquesta reacció química es la mateixa que “obscureix” aquests aliments i els fa més saborosos. Aquest procés es pot donar lloc a casa com a restaurants o en la indústria alimentària.
link3.gif Més informació